" />

Tag: ‘Jurugambar Temerloh’



Protected: Din + Yaya

Tuesday, July 17th, 2012

This content is password protected. To view it please enter your password below:

Fadhil + Ina

Friday, July 13th, 2012

Assalamualaikum,

Ramadhan dah hampir tiba, masa itulah untuk berehat dari kerja-kerja kahwin, hehe. Tapi tak sepenuhnya berehat, album client masih ada lagi, mesti nak before raya kan. Aku cuba nak siapkan semuanya sebelum puasa dan juga cuba update blog ni secepat mungkin. Penat memang penat, tapi bila dah fikir tentang tanggungjawab yang dibagi kena lah buat sungguh-sungguh. Pada sesiapa yang anggap kerja wedding photographer ni senang je, kena lah fikir banyak kali. Oklah, nanti emo pulak aku karang. Entri kali ni majlis Fadhil dan Ina yang berlangsung di Sungai besar. First time aku sampai sini, tapi dulu aku pernah shoot di Kuala Selangor. Ingatkan dekat, tapi boleh tahan jugalah kena lalu Ijok, Sekinchan dan Sabak Bernam. Ok, layan dulu ye.













































Memang dari dulu aku idamkan nak buat outdoor kat sawah padi. Alhamdulillah dapat juga kali ni dan nasib aku baik sebab masa tu sawah dah nak menguning sikit-sikit. Memang tenang dan cantik, jakun betul aku mula-mula sampai sini. Homestay aku pula belakangnya sawah padi, fuhhh, terima kasih pada kedua pengantin bagi homestay terbaik, hehe. Oklah, akhir kata, semoga kalian berdua berbahagia dan kekal selamanya dan terima kasih kepada kedua-dua family korang yang melayani aku sepanjang di sana.

Wassalam~

Kerul Shukor
SnapIT Photography and Motion
Email: kerulshukor@gmail.com
Tel: 017.209.2184

  

Rizal + Aini

Thursday, May 31st, 2012

Assalamualaikum,

Cuti sekolah dah pun bermula, bagi geng photog kahwin mesti sangat sibuk termasuklah aku. Aku paling suka time cuti sekolah jalan tak jem, hehe. Ok2, kali ni aku update majlis perkahwinan Rizal dan Aini. Majlis mereka diadakan di Temerloh, balik kampung lagi. Aku shoot kedua-dua belah pengantin lelaki dan perempuan. Layan dulu ye.


















































Terima kasih kepada kedua pengantin dan family pengantin yang memberi kerjasama pada aku. Semoga korang berdua dimurahkan rezeki dan berbahagia selamanya. Amin

Wassalam~

Kerul Shukor
SnapIT Photography and Motion
Email: kerulshukor@gmail.com
Tel: 017.209.2184

  

Protected: Zakry + Yra

Wednesday, March 21st, 2012

This content is password protected. To view it please enter your password below:

Suzani + Atikah

Sunday, January 15th, 2012

Assalamualaikum,

Entri 1st untuk tahun 2012 walaupun sudah 2 minggu 2012 bermula, tak terlambat lagi aku nak ucapkan selamat tahun baru kepada korang. Bermulanya tahun 2012 ni aku berharap agar ada peningkatan demi peningkatan untuk aku berjaya dalam bidang yang aku minati ini, aku akan cuba buat terbaik, InsyaAllah. Ok, kali ni pasangan Suzani dan Atikah yang berlansung di Temerloh dan belah lelaki pula di Merapoh. Bukan Jemapoh tau, tu cerita “Dari Jemapoh ke Manchester”,hehe. Tapi perjalanan ke Merapoh boleh tahan juga jauhnya, 3 bandar aku tempuh, mula-mula Bentong, Raub dan Kuala Lipis. Tapi Raub dan Kuala Lipis 1st time aku ke sini, harap je orang Pahang. Hahaha..






















Cerita pasal Merapoh tadi, aku ditemani oleh 2 jejaka hensem yang sudi ikut aku ke sana, terima kasih K.A dan Ajak. Ok, kepada kedua pengantin, semoga kalian berbahagia sampai akhir hayat, InsyaAllah.

Wassalam~

Kerul Shukor
Jurufoto
Email: kerulshukor@gmail.com
Tel: 017.209.2184
YM: kerulala

  

Hanif + Aiza

Sunday, December 18th, 2011

Assalamualaikum,

Entri aku kali ini ialah pasangan Hanif dan Aiza, majlis mereka berlangsung di bandar ikan patin, Temerloh. Temerloh juga tempat asal aku juga, aihh, rindu pulok kat kampung koi. Sebenarnya aku amat kagum dengan kesungguhan Hanif dan Aiza dalam menjayakan majlis mereka ni. Antaranya begitu banyak benda-benda yang kreatif terdapat dalam majlis mereka, semuanya detail. Dari botol-botol kacang sampailah ke guestbook dia pukui habaq ang. Oh ya, Hanif ni pulak berasal dari Penang, jauh noo mai Temerloh. Tapi takpa, kedua-duanya cikgu, insyaAllah dapat posting tempat yang sama.

image

Ok, dah habis layan gambar, mari kita layan video akad nikah mereka berdua pula di bawah ni. Video ini adalah dari team aku iaitu SnapIT. Ok, tahniah kepada kedua pasangan Hanif dan Aiza, semoga korang berdua murah rezeki dan berbahagia selamanya.

Aiza + Hanif | Majlis Akad Nikah from snapit on Vimeo.

wassalam~

Kerul Shukor
Jurufoto
Email: kerulshukor@gmail.com
Tel: 017.209.2184
YM: kerulala

  

 

All Images Copyright SnapIT Photography & Motion